نور و حرارت به شدت ناراحت مي شوند ، خواب کمتري دارند ، پر تحرک بوده و از نظر هيجاني بي ثبات هستند .کودکان بيش فعال به دليل حرکات زيادي که دارند در معر ض تنبيه، تحقير و سرزنش پدر و مادر،
اطرافيان و معلم ها قرار مي گيرند و در نهايت کودک احساس سرخوردگي و بي کفايتي مي کند.
وي کاهش اعتماد به نفس، اظطراب، پرخاشگري و افت تحصيلي را از ديگر عوارض اختلال بيش فعالي دانست و ياد آور شد: اين کودکان به دليل سرزنش هاي مکرر والدين و معلمان و مقايسه با کودک هم سن خود احساس ناکامي مي کنند.
دکتر چمني در خصوص روش درماني اختلال بيش فعالي کودکان گفت: ار آنجا که به منظور درمان اين اختلال والدين و معلمان کودک بايد مداخلاتي را انجام دهند ، اطرافيان کودک بايد از برچسب زدن القابي همچون بي تربيت ، پرخاشگر بودن ، سر به هوا بودن به کودک پرهيز کنند.
وي در اختيار قرار دادن وسايل و امکانات ورزشي به کودک را براي تخليه انرژي زياد ، پذيرش جنب و جوش زياد کودک و پرهيز از سختگيري هاي بيش ازحد را از جمله اقداماتي ذکر کرد که والدين بايد در مورد اين کودکان مورد توجه قرار دهند.
وي با بيان اين که کودکان بيش فعال بايد از مصرف غذاهاي شيرين ، تند ، کافئين دار به دليل تحريک پذيري آن ها اجتناب و مصرف را به حد اقل برسانند، افزود: از دارو به منظور کاهش تحرک و حواس پرتي کودکان بيش فعال مي توان استفاده کرد.