جامعه صرف شد. در اين مطالعات مشخص شد زوجهاي مسنتر نسبت به جوانترها رضايت كمتري از زندگي دارند و همچنين سرعت كاهش شادي و رضايت در بين زنان در جامعه سريعتر از مردان است.
محققان كشف كردند زوجهايي كه براي مدت كمتر از 5 سال در كنار يكديگر بودند با احتمال بيشتري نسبت به زوجهايي كه مدت طولانيتري با يكديگر ارتباط داشتند احساس شادي در زندگي خود ميكردند. در اين
تحقيقات قرار است زندگي 40 هزار خانوار در طول 20 سال آينده به دقت تحت نظر قرار گرفته شود تا ميزان دانش محققان از زندگي و تجربيات مردم در زندگيشان افزايش پيدا كند. تا كنون اين تحقيقات نشان داده است كه افراد متاهل به طور كلي شادتر از همتايان خود هستند كه ازدواج نكردهاند.
در خانوادههايي كه هم زن و هم شوهر داراي تحصيلات دانشگاهي هستند احساس پيشرفت و شادي در زندگي بيشتر است. اين مطالعات در حالي صورت ميگيرد كه كشور انگلستان در حال پشت سر گذاشتن سختترين بحران اقتصادي 60 سال گذشته است.
اين در حالي است كه داشتن فرزند ميتواند تا حد زيادي روي شادي زوجها تاثير بگذارد. محققان متوجه شدند زوجهايي كه داراي كودكان پيش دبستاني هستند بيشترين نارضايتي را از زندگي خود دارند، اما پس از مدتي كه فرزند آنها بزرگتر و مستقلتر ميشود اين حالت روند عكس به خود ميگيرد.
بر اساس اطلاعات جمعآوري شده، بيكاري نيز تاثير منفي قابل توجهي روي ميزان رضايت از زندگي خصوصا روي مردان دارد. البته ميزان درآمد تاثير بيشتري روي زنان دارد و اهميت اين موضوع براي آنها بسيار بيشتر از مردان است.
از مجموع هزار و 268 زوج جواني كه در اين مطالعات شركت داشتند نزديك به 60 درصد خود را كاملا از زندگي مشترك راضي ميدانستند.
البته فاكتورهاي ديگر هم ميتواند روي شادي افراد تاثير داشته است. براي مثال كودكاني كه در كنار پدر يا مادرشان كه طلاق گرفته است زندگي ميكنند رضايت كمتري از زندگي دارند. حتي داشتن خواهر و برادر هم ميتواند احساس رضايت را كاهش دهد. هرچه قدر تعداد بچههايي كه در يك خانه زندگي ميكنند كمتر باشد و خواهر و برادرها مجبور شوند فضاي كمتري را بايكديگر به اشتراك بگذارند ميزان رضايت از زندگي بيشتر ميشود.
دانشمندان چندي پيش در تحقيقات خود متوجه شدند تكفرزندها شادترند، موفقيتهاي بيشتري كسب ميكنند و در زندگي خود كمتر دچار مشكلات روحي و رواني ميشوند.
اين يافتهها همچنين نشان ميدهد هر چه تعداد فرزندان كمتر باشد تعداد زد و خوردها و درگيريها بين آنها كمتر است. از مجموع كودكاني كه در اين مطالعات شركت داشتند، نزديك به 31 درصد از كودكان اعلام كردند مرتبا توسط برادر يا خواهر خود مورد ضرب و شتم واقع شدهاند يا ديگر خشونتها را تجربه كردهاند.
در اين مطالعات براي اولين بار، زندگي 100 هزار نفر در 40 هزار خانواده مورد بررسي قرار گرفت تا محققان به بهترين شكل بتوانند تاثير تعداد برادران و خواهران را روي يكديگر بسنجند.
دانشمندان با بررسي خانوادهها در كشورهايي مانند ايتاليا و آمريكا و انگلستان متوجه شدند تقريبا 54 درصد از خواهر و برادرهاي انگليسي با يكديگر درگير ميشوند و حتي به يكديگر آزار ميرسانند