داروهايي را شامل مي شود كه مصرف آنها منجر به تغييراتي در كاركردهاي بهنجار رواني يعني هوشياري، درك و تفكر ميشود.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به نشانه هايي كه در اثر مصرف مواد روانگردان در درك و فكر بيمار ايجاد ميشود، گفت: به طور معمول انتظار ميرود با حذف ماده از بدن فرد مصرف كننده، نشانههاي ايجاد شده برطرف شود و اين موضوع به مدت زماني كه حذف ماده از بدن بيمار طول ميكشد بستگي دارد.
وي در خصوص علائم مصرف مواد روانگردان گفت: محتواي اين علائم در افراد مختلف متفاوت است اما نشانههاي رايج آن، شنيدن صداهايي است كه ديگران نميشنوند يا ديدن چيزهايي است كه بقيه نميبينند. اين علائم را اصطلاحا توهم مينامند و البته كه چيزهايي كه ديده يا شنيده ميشوند معمولا ماهيتي آزاردهنده يا خطرناك دارند.
دكتر جلالي تصريح كرد : تغييراتي كه در فكر فرد رخ ميدهد، به صورت باورها و عقايد غلطي كه معمولا با دليل و استدلال ديگران تغييري نميكند، بروز مي كند كه به اين علامت اصطلاحا هذيان گفته شده و محتواي هذيان ها نيز متفاوت است اما به طور شايع هذيان موجب بدبيني در فرد ميشود.
وي تاكيد كرد: علاوه بر آثار منفي ناشي از مصرف مواد روانگردان بر روان افراد، قرصهاي اكستازي نمونهاي ديگر از آن است كه ميتواند زيانهاي مخربي بر بدن مصرف كننده نيز باقي بگذارد تا حدي كه ميتواند فرد را حتي به كام مرگ بكشاند.
دكتر جلالي افزود: عارضه ديگر اين مواد آن است كه بر تفكر و قضاوت افراد اثر ميگذارد و شخص را از تصميم گيري هاي درست و منطقي باز ميدارد در نتيجه شخص نسبت به رفتاري كه در آن موقعيت از خود بروز ميدهد هيچ تشخيص درستي ندارد و همين مساله ميتواند پيامدهاي ناگواري همچون انتقال بيماري هاي عفوني از طريق تماس جنسي نادرست را به دنبال داشته باشد.