مثبتي را در خودتان يا او حس کردهايد
پزشکان 12 فايده طبي را براي اين رابطه برشمردهاند:
1. کاهش استرس
محققان اسکاتلندي 24 زن و 22 مرد را در شرايط پراسترس- مثل سخنراني
در جمع يا حل مسايل رياضي در حضور ديگران- قرار دادند و فشارخون آنها را اندازهگيري کردند. نتيجه جالبي به دست آمد؛ افرادي که به تازگي با همسرشان روابط زناشويي داشتند، در موقعيت استرسزا برخورد سالمتري نشان دادند. مطالعه ديگري نشان داد فشارخون دياستولي(عدد دومي که دستگاه فشارسنج به ما نشان ميدهد) افراد متاهلي که با همسر خود زندگي ميکنند و روابط زناشويي منظمي دارند، از فشارخون افرادي که با همسرشان رابطه زناشويي ندارند، پايينتر است. نتايج يک تحقيق جالب ديگر هم ثابت کرده زناني که همسرانشان مرتب آنها را در آغوش مي?گيرند، فشارخون سالمتري دارند.
2. افزايش ايمني
محققان دانشگاه ويلکس با ثبت چگونگي رابطه زناشويي 112 همسر و بررسي ميزان توليد بزاق در آنها دريافتند رابطه با همسر (2 بار يا بيشتر در طول هفته)، باعث افزايش سطوح آنتيبادي ايمونوگلوبين A در بدن ميشود. اين پادتن در پيشگيري از سرماخوردگي و برخي عفونتها نقش مهمي دارد.
3. کاهش وزن
هر 30 دقيقه روابط زناشويي با همسر، باعث مصرف 85 کيلوکالري انرژي در بدن ميشود و لابد ميدانيد که سوزاندن کالري مترادف است با کاهش وزن.
4. سلامت قلب
تحقيق 20 ساله دانشمندان انگليسي نشان داده مرداني که در طول هفته 2 بار يا بيشتر با همسرشان روابط زناشويي دارند، نسبت به مرداني که کمتر از 1 بار در ماه چنين روابطي را با همسرشان برقرار ميكنند، کمتر گرفتار حملههاي مرگبار قلبي ميشوند. اين محققان باور عمومي تاثير سوء رابطه زناشويي بر احتمال سکته قلبي را رد ميکنند.
5. افزايش اعتماد بهنفس
محققان دانشگاه تگزاس ميگويند رابطه زناشويي تاثير بسزايي بر اعتماد بهنفس و احساس رضايت از خويشتن دارد. البته اين يافته به معني لزوم داشتن روابط زناشويي براي افزايش اعتماد بهنفس نيست اما اگر فردي از نظر اعتماد بهنفس مشکلي نداشته باشد، سلامت رابطه زناشويي او با همسرش تاثير مثبتي بر ارتقاي اعتماد بهنفسش خواهد داشت.
6.افزايش صميميت
برقراري روابط زناشويي و رسيدن به اوج لذت جنسي، سطح هورمون اکسيتوسين – که به هورمون محبت مشهور است- را افزايش ميدهد. به اين ترتيب همسران بعد از رابطه زناشويي احساس صميميت و اعتماد بيشتري بههم خواهند داشت. تحقيقات انجام شده روي 59 زن نشان داده که سطح هورمون اکسيتوسين آنها بعد از در آغوش گرفتهشدن به وسيله همسرشان افزايش يافته است. سطح اکسيتوسين بدن فرد با حس سخاوتمندي او هم رابطه مستقيمي دارد.
7. کاهش درد
هورمون محبت يا اکسيتوسين سطح اندورفينهاي (مواد ضددرد طبيعي بدن) بدن را افزايش ميدهد. پس اگر گرفتار سردرد، آرتريت روماتوييد يا «نشانگان پيش قاعدگي» (PMS) هستيد، ميتوانيد تاثير روابط زناشويي با همسرتان را بر درد ناشي از اين مشکلات درک کنيد. محققان براي اثبات ادعاي خود از 48 نفر خواستند اکسيتوسين را استنشاق کنند، سپس انگشت دست آنها را مجروح کردند و دريافتند که حضور اکسيتوسين حس درد را تا 50 درصد کاهش ميدهد.
8. کاهش خطر سرطان پروستات
محققان ثابت کردهاند مردان جواني که بيش از 21 بار انزال در ماه دارند، نسبت به مرداني که 7-4 بار در ماه انزال دارند، با احتمال کمتري دچار سرطان پروستات ميشوند.
9. تقويت عضلات قاعده لگن
انقباض عضلات قاعده لگن زنان هنگام برقراري روابط زناشويي احساس رضايت بيشتري به آنها ميدهد و اين انقباضها براي تقويت عضلات اين ناحيه و پيشگيري از بياختياري ادرار موثر است.
10. کاهش خطر سرطان پستان
تحقيقات نشان دادهاند، روابط زناشويي در زناني که تابهحال تجربه زايمان نداشتهاند، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش ميدهد.
11. خواب عميقتر
اکسيتوسين ترشحشده بعد از روابط زناشويي، باعث القاي خواب ميشود. از طرفي خواب راحت، آسوده و کافي آثار بسزايي بر سلامت عمومي بدن دارد از جمله وزن مناسب و ميزان سالم فشارخون.
12. سلامت پوست
رابطه زناشويي ضمن افزايش گردش خون در بدن باعث بهبود اکسيژنرساني به سلولهاي پوست ميشود و درنتيجه به پوست ظاهري درخشان ميبخشد. حتما خودتان متوجه اين تغيير بعد از رابطه با همسرتان شدهايد. در ضمن رابطه زناشويي با اثر افزايشي خود بر ميزان کلاژن، ايجاد لکه بر پوست و افتادگي آن را کاهش ميدهد.
منبع: هفته نامه سلامت